0
0
Vota!

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL PLATAFORMA PER CATALUNYA CONTRA EL FINANÇAMENT DE LA BANCA AMB FONS PÚBLICS .

Atesa la gran crisi econòmica que estan patint tant el nostre país com les arques públiques i que la banca és part corresponsable de la crisi actual i que el PP va prometre durant la campanya electoral que "no iba a dar ni un solo euro de dinero público a las entidades financieras a diferencia de lo que había hecho el PSOE".
Atès que s’ha informat d’un rescat de l’entitat fin ancera Bankia, rescat valorat en 24 mil milions d’euros. Vist que Bankia va superar els tests d’estrès i salut financera realitzats en auditories de fa menys d’un any. I que Bankia va tenir presumptament més de 300 milions de beneficis el 2011, i que els seus directius comptaven amb sous i indemnitzacions milionaris.

Atès que aquest dissabte 9 de juny l’FMI ha anunciat en el seu informe sobre l'avaluació de la banca espanyola que el sistema financer espanyol podria necessitar un rescat d’entre 37.000 i 80.000 MEUR per poder fer front al possible deteriorament de la situació econòmica, i l'Eurogrup posarà a disposició fins a 100.000 MEUR per al rescat dels bancs. I essent que la injecció de diners públics en les entitats financeres no ha suposat en cap cas reactivar el crèdit a les famílies ni a les empreses, ni reactivar l’economia del país. I estant d’acord amb les manifestacions d’Alfredo Pérez Rubalcaba
d’aquest mateix dissabte: “sigui la que sigui la fórmula que s'utilitzi, ha de quedar molt clar que no poden pagar justos per pecadors i que els diners que es posin han de tornar a les arques públiques”.
I atès que el Govern espanyol va anunciar el passat 9 d’abril retallades significatives en sanitat i en educació, retallades xifrades en 7.000 y 3.000 MEUR respectivament. I donades les importants carències que estem veient en sectors com la Sanitat i l’Educació en la nostra ciutat, essent que la sanitat i l’educació constitueixen dos pilars bàsics del nostre estat del benestar d’accés públic i gratuït que formen part de la nostra pròpia identitat social.
Per tots aquest motius, el grup municipal de PxC sol·licita al Ple l’adopció dels següents

Primer.-
INSTAR al Govern espanyol a no donar ni un sol euro més de diner públic a les entitats financeres tal i com va prometre el president Mariano Rajoy i utilitzar els diners previstos per rescatar entitats financeres en millorar el sistema sanitari i
educatiu.
Segon.-
DONAR TRASLLAT dels acords als centres educatius i sanitaris de la nostra ciutat i als ministeris d’Economia, d’Hisenda, de Sanitat, i d’Educació.

0 Opinions
Resultat ple municipal
9
2

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!