0
0
Vota!

8. Moció que presenta el grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 17 d’abril de 2019, en suport a la ILP d'Universitats per la rebaixa dels preus públics..

Eli Pericas (ILFC). La pujada del 66% dels preus de les matrícules universitàries l’any 2012 ha tingut uns efectes molt nocius per al conjunt de la societat catalana. Ha afectat enormement el nombre d’estudiants que accedeixen a les universitats catalanes que ha disminuït 5 punts del curs 2011-2012 al curs 2017- 2018). Catalunya ha passat de ser la cinquena comunitat autònoma amb més estudiants universitaris a ser-ne la novena.

És també una reivindicació històrica reclamada per l’estudiantat. L’educació pública,  ha de ser universal, de qualitat i ha de treballar per la cohesió social i la igualtat d’oportunitats i les universitats cal que siguin el pilar fonamental de la construcció d’una societat més justa, per tant, s’ha de garantir l'accessibilitat i frenar l’expulsió dels estudiants per motius econòmics.

És per això que estudiants universitaris i membres de la comunitat universitària impulsen una iniciativa legislativa popular (ILP) per exigir al Govern la rebaixa de les taxes universitàries que ja va aprovar el Parlament amb una moció el 2016. Els impulsors de la proposta volen modificar la Llei d'Universitats Catalana per fixar els preus públics i garantir un accés universal a l'ensenyament universitari. Cal recollir  50.000 signatures perquè la proposta pugui prosperar: l’ajuntament hi donarà suport i col·laboració per tant demanem que ràpidament es posin en contacte amb els agents que promouen la ILP per posar els plecs de la recollida de signatures a l’abast de la ciutadania, sabent que el mes de juny s’han d’entregar al parlament.

Crítica a PP pel seu posicionament en contra de l’anterior moció i aquesta, ens parla molt de la ideologia d’aquest partit en contra de les classes treballadores i populars del nostre país.

JA Aguilera(PSC). D’acord amb la intervenció. Molt important l’accés gratuït a l’educació en totes les franges d’edat.

0 Opinions

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!