3
1
Vota!

5.Moció que presenta el grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 21 de març de 2019, de condemna als atemptats terroristes perpetrats a dues mesquites de Nova Zelanda i en defensa de la llibertat de culte.

Atès que els atemptats d’aquest mes de març contra les persones presents a dues mesquites a Nova Zelanda han provocat, a data d’avui, una cinquantena de morts i una quantitat notable de ferits, molts d’ells de gravetat.

Atès que aquets fets representen un atac a la llibertat de culte i són una expressió més de la intolerància, el racisme, l’odi i el fanatisme que han servit de pretext per a realitzar aquests crims.

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya proposa al Ple de la corporació l’adopció dels següents

ACORDS:

Primer.- Expressar la condemna més enèrgica als atemptats terroristes perpetrats a dues mesquites de Nova Zelanda, i mostrar les condolences a les víctimes i les seves famílies  i el respecte i la solidaritat amb els musulmans de tot el mon.

Segon.- Reivindicar la fermesa democràtica i la igualtat entre les persones, sense distinció d'ètnies, cultures ni de qualsevol confessió religiosa, com a forma de combat contra la intolerància i la violència.

Tercer.- Denunciar i combatre el fanatisme, la intolerància, el racisme i el feixisme en totes les seves variants i la inacció de part dels governs i organismes mundials que abonen el terreny a aquest tipus d’actes criminals.

Quart.- Notificar aquests acords al Consolat de Nova Zelanda a Barcelona, i posar-los en coneixement de la ciutadania de les Franqueses del Vallès pels mitjans habituals.

Moció aprovada amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa, Partit dels Socialistes de Catalunya, Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència per Les Franqueses, i l’abstenció del Partit Popular de Catalunya

Resultat del Ple:

A. PROFITÓS (ERC): . Moció per condemnar un atac terrorista. El PP es va abstenir.

À. Vega (ILFC): Vam votar a favor per condemnar els tràgics fets. Té connexió internacional. L’arma que es va fer servir està decorada amb noms de coneguts feixistes d’arreu del món. Cal investigar mundialment la xarxa de l’extrema dreta.

JA. CORCHADO (PSC):. Van votar a favor lamenten les declaracions que acaba de fer el representant d’ERC.

EDEL (PP):  Està en contra de qualsevol mostra de violència. Troba que aquesta moció va quedar curta.

 

0 Opinions
Resultat ple municipal
10
1

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!