0
0
Vota!

14. Precs, preguntes i interpel·lacions.

Regidor Torres:

 1. A les obres de la vorera de la carretera de Ribes, davant de l’estació de Corró d’Avall, es va malmetre un arbre que finalment va ser arrencat. El faran pagar o restituir a l’empresa responsable? En aquesta mateixa obra, lamentem que no s’hagi aprofitat per col·locar al voltant de la llosa en record als tres morts pel bombardeig, un paviment d’avís a les persones amb deficiències visuals, ja que aquesta llosa sobresurt uns cm per sobre de la vorera.

Resposta. Preguntarà el tema de l’arbre. Sobre la llosa ja han tingut queixes i tenen sobre la taula fer alguna modificació per evitar el perill.

 

 1. Com està l’extensió del servei de gas a la urbanització dels Gorchs? Ara arriba només fins a can Baldich, els veïns dels Gorchs van rebre la visita de tècnics informant-los de que arribaria el gas en breu.

Resposta. Cal tenir en compte que són empreses privades, ens ho mirarà per saber la previsió.

 

Regidor Jiménez

 1. És inversemblant que al ple anterior l’alcalde anunciés que per primera vegada el pressupost previst per ajudes socials no s’havia exhaurit. S’està estudiant què està fallant quan no es pot arribar a moltes de les persones necessitades que segueixen havent-hi a les Franqueses?

Resposta. Donen cobertura a totes les sol·licituds que s’han fet durant l’exercici. Hi ha una limitació en quant a subvencions, en aquest moment no s’ha aturat cap ajut. Quan passa, es per qüestió d’urgència no prevista, o accident, o altre tipus se motiu...Dues vies per als ajuts d’aliments: banc d’aliments o despesa directa de l’ajuntament a les famílies. En el 2017 que no es va exhaurir el pressupost ja que es va fer un estalvi per adquirir un habitatge. S’ha demorat molt perquè l’entitat a la que volien adquirir l’habitatge, tenia un conveni amb la Taula de concertació i primer s’havia de passar una sèrie de requisits. La societat propietària, BBVA, havia cedit l’habitatge a un fons, i per això s’ha demorat.

 

 1. Com tenen previst aplicar la llei d’habitatge de la GC, que suposa que cap persona pot ser desnonada sense una alternativa que pugui resoldre el problema urgent de les persones afectades.

Resposta. Han tingut la sort d’una donació d’uns habitatges que estan a disposició de polítiques socials, 3 +1 en total. Són un referent en aquesta situació a la comarca, no tothom té aquestes possibilitats. Pensen que cal incrementar-ho. Tenen una limitació, els habitatges costen molts diners i no els poden adquirir per totes les necessitats. La nova llei es demana que la generalitat doni cobertura per facilitar habitatges. S’estan esforçant perquè la taula d'emergència actuï amb més agilitat. Des del Consell Comarcal estan molt a sobre del tema, és una ajuda molt important. S’estan aturant molts desnonaments. No només depèn de l’ajuntament. No poden facilitar a tots la ciutadania de les franqueses, cal que es reclami a institucions superior com l’estat espanyol.

 

 1. Hem sabut que amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament no incorpora als seus actes els de de l’Associació feminista Mirall, com sí ho van fer el 25N, Dia Internacional contra les Violències de Gènere. Poden explicar qui ha pres aquesta decisió i per quina raó?

Resposta. Cada any intenten fer un programa d’actes diferent. No vol dir que no hi col·laborin amb l'associació mirall, estan a la seva disposició. Aquest any no està dins del programa perquè el format ha estat diferent.

 

Regidor Ganduxer:

 1. Les dues senyals de límit de velocitat a 20 km/h que han quedat al nucli de Corró d’Amunt després de les obres, no s’haurien de treure?

Resposta. Demà s’hi posa a treballar. Cal treure’ls.

 

 1. Com està el tema dels aparcaments segurs de bicicletes a les dues estacions de tren?

Resposta. L’àrea d’urbanisme i obres i serveis ho estan estudiant. Ens informaran sobre el que estan treballant.

 

 1. Camí de Marata. Entenem que les obres que estaven previstes ja s’han executat. Aquesta actuació tenia el doble objectiu de pacificar (o sigui, disminuir la velocitat a la que circulen molts vehicles) i disminuir el flux de vehicles. Per comprovar si uns objectius s’han acomplert caldria tenir uns indicadors i dades precises d’abans i després de l’actuació. Han previst res de tot això?

Resposta. Des de l’àrea es va fer el control d’execució dels treballs, potser no és el regidor Ganduixer qui cal que contesti aquesta pregunta.

Resposta Alcalde. Aforaments, no ho tenien previst. Ho miraran.

 

Regidor Marín:

 1. Fa tres mesos vam demanar que les memòries anuals de la Policia Local estiguessin accessibles al Web municipal, informe que la llei obliga a fer pública. A què esperen?

Resposta. Pren nota del comentari i ens en farà saber alguna cosa a part de penjar-ho a la web.

 

Alcalde

 1. El mes de març de 2018 la JGL va aprovar l’acord amb Correus la implantació del repartiment de cartes porta a porta a Corró d’Amunt i a Llerona, encara no s’està fent (Correus al·legava que no tenia prou personal), per quan es preveu que funcioni?

Resposta. Acord de JGL, Correus no es competència municipal. L’únic que poden fer anar insistint que prenguin l’acord signat. Tornen a tenir algun focus de problema en algun poble del municipi.

 

 1. Aturats a les Franqueses.

Resposta. Es conjuntural els cicles de crisi, altres coses no són conjunturals i on l’ajuntament hi té molt a veure. Els polígons industrials, on es van canviar els usos i els paràmetres urbanístics, per fer atractiu al polígon, i d’aquesta manera s’han instal·lat més empreses que han fet que baixés l’atur a les Franqueses. Els Plans d’ocupació han funcionat molt bé. És una realitat.

 

0 Opinions

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!