0
0
Vota!

12 Precs i preguntes.

Alcalde. Funcionament del ple, canvi en el títol d’aquesta part del ple, traiem interpel·lacions...

Regidor Jiménez. com a regidor de relacions amb l’oposició
→ Vaig presentar una instància el 14 de novembre, demanant documentació respecte al contracte signat entre l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès i el Bisbat de Terrassa, per la cessió d'espai parroquials al nostre municipi a Llerona. També demanava una relació de les trobades oficials entre l'alcalde del municipi amb el diaca representant de la parròquia de Llerona. Vull saber perquè no s’ha contestat.
Resposta. S’està acabant de organitzar la informació que es va sol·licitar, estan dins del temps prudencial.

Regidor Marín
→ Volem tenir les dades de la memòria dels accidents.
Resposta. Fer arribar les memòries i les dades d’accidents en base a la llei de transparència ho faran arribar.

Regidora Pruna
→ Empresa de manteniment de camins incompleix les pliques, terra a les catons, tornen a haver-hi claus a la terra, han fet ressalts que són més alts de la legalitat.
Resposta. Aquest any ha estat molt problemàtic pels aiguats. S’han fet molts camins que ja s‘havien fet. Ha baixat molta terra. Pel ressalt si vas a poc a poc, no passa res, el va demanar la veïna a causa de la velocitat. Demà ho solucionaran.
→ Quina solució tenim per a la baixada de la verge de Llerona? Seguim mantenint els semàfors.
Resposta. Són els primers interessats. Informe geòleg, la quantitat d’aigua era massa alta però la penya és forta. Dues solucions: xarxa o fer mur. S’ha demanat pressupost de xarxa i mur, però sempre parlant amb el propietari. El propietari ha fet un requeriment.
L’ajuntament farà el que ha de fer i ja li passarà la factura. Es farà un mur de contenció.

Alcalde
→ Demanem que arran de l’accident a la cruïlla amb l’empresa Sandoz, la comissió de mobilitat valori la possibilitat d’eliminar l’opció de girar a l'esquerra en direcció a Cardedeu.
Resposta. L’accident és de xoc frontal, es terreny de la Roca. La petició es que es prohibeixi el gir a l’esquerra.
→ Excés de velocitat dins del nucli. Existeix una proposta de la diputació per fer ressalts que no tira endavant. No hi ha cap control policial.
Resposta. A corró d’amunt hi ha tres ressalts. Hi ha un projecte de pacificació que s'està estudiant amb la diputació. Volen prioritat invertida, des de la corba de l’hortal dins al consell del poble, i partir d'allà els ressalts lluminosos canviar-los per esquenes d’ase.
→ El mateix problema d’altes velocitats també el trobem a Marata, i del projecte d’adequació del camí de Marata no en tenim cap coneixement.
Resposta. Faran un tram experimental. Ressalt a Cal Tor, una esquena d’ase. Dos pressupostos per posar tanca diferenciadora entre el pont de la riera fins a l’aparcament dels cotxes de Marata. Costa 20.000€. Pas segur cap a l’aparcament. S’ha parlat amb la gent de Marata, fa un parell de dies. Qualsevol ressalt ha d’estar amb pintura reflectant o amb
→ Mesures bonificacions per a la instal·lació de plaques solars
Resposta. La nova normativa de tot edifici que es construeix ja ho demana. L’estat ja ha obert les subvencions. Es tornarà a obrir.

Regidor Jiménez.
→ Publicar els motius de les queixes al síndic de greuges sense dades personals.
Resposta. Faran la consulta de com ho poden fer. S’ha acabat d’implementar la llei de transparència.
→ On està el projecte de pressupost? Es va fer un acord de govern entre PdCat i PSC per aprovar el pressupost de l’ajuntament... ara que teniu capacitat per aprovar pressupost, no ho feu? Serà perquè ara s’acosten eleccions i us costa més negociar com ha d’anar repartit per l’any vinent? Seguim demanant poder treballar la proposta de pressupost de l’ajuntament per al proper any 2019 amb temps suficient, el volem poder treballar amb 15
dies d’antelació.
Resposta. Els hauria agradat fer-lo abans. Tenint pendents les OOFF. S’ha d’estudiar bé i debatre bé, el portaran el proper mes. A hores d’ara ja està prorrogat el pressupost.
Tenen acord polític, falten ajustos.

0 Opinions

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!