2
0
Vota!

18 Moció que presenta el grup municipal Imaginem Les Franqueses en Comú-Entesa, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 22 de novembre de 2018, perquè es derogui el delicte d'injúries a la Corona i per reafirmar el compromís amb els valors republicans i la democràcia .

Proposa:

Primer.- Instar al govern de l'Estat a derogar el delicte d'injúries al rei i a la Casa real dels articles 490.3 i 491 del Codi Penal, igualant la protecció penal de l'honor d'aquesta figura a la de la resta de ciutadans.

Segon.- Rebutjar i condemnar el posicionament del rei Felipe VI i la seva intervenció en el conflicte català, així com la seva justificació de la violència per part dels cossos policials l'1 d'octubre.

Tercer.- Reafirmar el compromís amb els valors republicans i apostar per l'abolició d'una institució caduca i antidemocràtica com és la monarquia.

Quart.- Instar al govern i al Congrés dels Diputats al fet que es permeti investigar en seu parlamentària les accions realitzades per D. Juan Carlos de Borbó des de l'any 2014, moment en què deixa de ser inviolable jurídicament, i sobre qui recauen indicis suficients de delicte.

Cinquè.- Instar al Govern a convocar un referèndum d'acord a la Constitució perquè els ciutadans puguem decidir entre Monarquia i República.

Sisè.- Comunicar aquests acords a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya i a la ciutadania de les Franqueses del Vallès pels mitjans de comunicació municipals.

Moció aprovada amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, Imaginem Les Franqueses En Comú-Entesa, Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència per Les Franqueses, amb el vot en contra del Partit Popular de Catalunya i amb l’abstenció del Partit dels Socialistes de Catalunya.

Resultat del Ple:

À Vega (ILFC). La raó d’aquesta moció és la democràcia. Estem davant d’un greu desprestigi, és una institució molt lligada al franquisme, i ha fet un paper reaccionari amb Catalunya. Tota la ciutadania és igual davant de la llei... una democràcia no pot assumir que tingui caps d’estat que siguin inviolables davant de la llei. Avui s’estan fent referèndums arreu de l’estat a les universitats. També s’estan portant en molts ajuntaments d’arreu de l’estat.

J Marín (PSC). Voten abstenció. La moció vol barrejar l’actitud del rei davant de l’1 d’octubre. Defensa de la constitució del 78.

A Profitós (ERC). La van votar a favor per un dels punts que el PSC ha votat abstenció.

 

0 Opinions
Resultat ple municipal
7
1
3

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!