0
0
Vota!

14.Moció que presenta el grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 24 de maig de 2018, en suport al professorat del IES Palau de Sant Andreu de la Barca.

Desenvolupament del Ple:

Es vota a la Junta de Portaveus: aprovada.

E. Pericas (ILFC):. Ens trobem davant d’una campanya de criminalització i d’acusacions d’adoctrinament al professorat, i cal que la societat manifesti el rebuig a aquestes incriminacions i a més a més posi en valor la bona tasca dels i les professionals del nostre sistema educatiu.
El professorat ha demostrat en tot moment dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de democràcia, pluralitat, diversitat i convivència com a eixos vertebradors d’una societat oberta com la nostra. I ho ha fet en contextos difícils i suportant unes injustificades retallades que han comportat la pèrdua de recursos i de
condicions laborals.
Davant les acusacions d’adoctrinament cal sortir en defensa dels nostres mestres, acompanyant-los i sortint al pas públicament davant falses acusacions d’incitació a l’odi, que posen en dubte l’honorabilitat del professorat afectat i, de retruc, la de tot el col·lectiu i l’escola catalana.
L’escola ha d’estar al marge d’estratègies polítiques, siguin les que siguin. Entenem que s’ha de deixar treballar als i les docents com sempre ho han fet. El col·lectiu docent ha estat i és un pilar bàsic del sistema educatiu català i no mereix carregar amb acusacions infundades i tendencioses, derivades del moment polític actual.
El cas del Palau per les particularitats de l’institut, que acull l’alumnat fills i filles de la caserna més gran de Catalunya i una de les més grans de l’estat espanyol, per tant no és un centre triat aleatòriament, sinó amb tota la intenció per convertir-lo en bomba de fragmentació per anar sembrant dubtes sobre l’educació a Catalunya, i poder tenir
arguments quan vénen a Espanya el conflicte català en el procés.
Volen destrossar un centre, amb el conjunt del seu professorat, per instrumentalitzar-lo després i sembrar dubtes reals sobre l’ensenyament a catalunya, i nosaltres ens alcem per dir que no, que el nostre professorat no és toca! I que l’escola serà sempre nostra!
Us animem a participar activament en les diferents mobilitzacions convocades:
! diumenge 3 de juny: a la diada per una educació pública en llibertat que organitzen directament el col·lectiu de suport als docents del palau;
! i el diumenge 10 de juny a la manifestació Deixeu l’educació en pau, amb el sublema: no podem no dir res, no podem no fer res!
JA. Aguiler (PSC): Tot el suport als docents. Defensa a la convivència, no polititzar més l’escola.
Rebutgen la instrumentalització política de la comunitat educativa, preservant la seva diversitat.

0 Opinions

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!