3
0
Vota!

9.Moció que presenta el grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya, i aprovada per Junta de Portaveus en sessió de 19 d'abril de 2018, de denúncia a la criminalització dels CDR per part de l'aparell de l'Estat espanyol.

Els Comitès de defensa de la República de Catalunya mitjançant les seves xarxes  socials oficials, publiquen el següent comunicat que reproduïm de forma literal:

"En una setmana en la qual els CDR hem agafat el timó de les protestes al carrer, hem vist com els mitjans del règim han començat a difondre mentides per atacar-nos i criminalitzar-nos. Aquesta campanya, orquestrada conjuntament amb les torces repressores de l'estat espanyol pretén crear un marc per poder legitimar la seva repressió cap a nosaltres i posar-nos al punt de mira de la persecució política i poder justificar, també, la persecució judicial.

Els mitjans i els partits polítics del regim no tenen miraments en inventar una suposada ''ka/e borroka" que no existeix ni existirà. El que realment els hi fa por és l'existència d'un poble unit, alegre i combatiu. Els hi fa por que practiquem el pacifisme actiu com a mètode de transformació social, els hi fa por que tinguem la capacitat per aturar el país. Tenen por que cada cop ens organitzem més i preguem consciència del poder que tenim.

Ells tenen la força de la llei, el poder de la premsa, la violència de les porres i tots els recursos econòmics. I nosaltres, nosaltres no tenim res més que un projecte esperançador: la construcció d'un país millor, des de baix i per a totes. També ens tenim les unes a les altres, colze a colze i allò que més els espanta: el futur.

Perquè els CDR som estudiants, pageses, bombers, aturades, botigueres, cambreres, recepcionistes, professores,  autònomes, cuidadores, informàtiques, cuineres, perruqueres, carteres, treballadores de la indústria, jubilades, ... Els CDR som el poble i som aquí per construir la República.

Per tant, denunciem els intents de criminalització sigui de la premsa o la fiscalia, tots ells poders fàctics d'un estar repressor i feixista. La por ha canviat de bàndol i seguirem al carrer, des de l'acció no violenta i reivindicativa per assolir els nostres objectius.

No tindran prou presons per un poble pacífic en peu de lluita!"

Per tots aquests motius, el grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès proposa d’adopció dels següents

Es proposa:

Primer.- L’Ajuntament de les Franqueses del Vallès considera una forma d'acció política absolutament legítima, la protesta, les mobilitzacions, i la desobediència civil pacífica, resistent i no violenta, pròpies d'una democràcia madura.

Segon.- L’Ajuntament de les Franqueses del Vallès denuncia i es posiciona clarament en contra de les operacions de l'estat que utilitzen els diferents cossos policials i instàncies judicials contra els Comitès de Defensa de la República vulnerant una i altra vegada tots els drets civils i polítics dels ciutadans.

Tercer.- L’Ajuntament de les Franqueses del Vallès denuncia la repressió i la violència institucionals i criminalització de la protesta social, i es posiciona a favor de la llibertat d'expressió, la llibertat ideològica i la llibertat de manifestació i el respecte a la voluntat popular a favor del dret a l'autodeterminació i la construcció d'un país millor, des de baix i per a tothom en forma de República.

Desenvolupament del Ple:

E. Pericas (LFI-EC): Tot el suport al CDR de Les Franqueses i a tots els CDR’s del territori català. Ells són la punta de llança per la lluita contra la repressió de l’estat que estem vivint en els últims temps. Els CDR’s organitzen la lluita pacífica no violenta però de manera activa. Una lluita legítima des de la no - violència més ferma i contundent.

El que si que exerceixen violència explícita No és el valor principal dels cossos de seguretat de l’estat i també la violència impune dels “Grupos de Defensa y Resistència” espanyols que estan recolzats per Decomcracia Nacional o Somatent, organitzacions feixistes.
Al nostre poble, les úniques persones que han exercit amenaces i violència han estat les persones que s’han dedicat a pintar i guixar tot assenyalant la porta de les cases de veins i veïnes del municipi. El nostre propi local ha rebut múltiples atacs feixistes per defensar la llibertat d’expressió i per lluitar contra la criminalització on ens volen fer caure.
En conclusió, tot el poder i la legitimitat als CDR’s.

VOTACIÓ 8en JGL) PdCAt PSC ILFC ERC CxF PP Total
A favor                          X       X      X      X     X           16
En contra                                                              X     1
Abstenció

0 Opinions
Resultat ple municipal
10
1

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!