1
1
Vota!

9.Moció que presenta el grup municipal Imaginem les Franqueses en Comú-Entesa sobre l'avantprojecte de Llei de formes de gestió de l'assistència sanitària a Catalunya.

Atès, que l’Avantprojecte de Llei de formes de gestió de l’assistència sanitària a Catalunya és una proposta normativa adreçada al Parlament de Catalunya per modificar les lleis que estan regint a la sanitat pública, aprofitant l’adaptació de diverses directives europees sobre concertació i contractació publiques.
Atès, que aquest avantprojecte ha estat elaborat pel Departament de Salut juntament amb diverses entitats lligades als interessos de les elits sanitàries i patronals per tal d’augmentar la mercantilització del sistema sanitari i fer de la nostra salut un negoci privat.

Atès, que aquest avantprojecte te la intenció de permetre que el 40% dels encàrrecs de gestió se’n vagin a mans privades, així com que espais de centres sanitaris públics (plantes d’hospitals, llits, quiròfans) puguin ser utilitzats per operadors mercantils, els quals volen emmascarar com a empreses “d’Economia Social”, quan aquesta figura jurídica pot ser com el propi avantprojecte preveu, de caràcter empresarial, com les societats anònimes i limitades.
Atès, que els Centres d’Atenció Primària podran passar a ser d’empreses o entitats privades, com les conegudes EBAs (Entitats de Base Associativa), on els professionals sanitaris es podran fer socis i repartir-se els beneficis generats gràcies a l’autonomia de gestió i la mercantilització del centre de salut públic. Aquest es un model perniciós que busca la privatització de l’atenció primària a Catalunya
Atès, que l’acord del Consell Executiu de la Generalitat del dia 20 de juny que acorda iniciar els tràmits parlamentaris de l’avantprojecte de Llei s’ha dut a terme sense informar i buscar el consens amb els diferents moviments socials, polítics i sindicals.
Atès, que aquest avantprojecte suposa la precarització de les condicions laborals dels treballadors i treballadores, així com la falta d’equitat, l’opacitat, la pèrdua de qualitat i pot dinamitar l’ICS com a empresa pública al permetre les Entitats de Base Associativa.

Es proposa:

1. Demanar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la retirada de l’Avantprojecte de Llei de Formes de Gestió de l’Assistència Sanitària.
2. Un cop retirat, proposar la creació d’una Taula dels diferents agents i moviments socials, polítics i sindicals de l’àmbit de la Salut per definir un nou model de gestió 100% pública.
3. Demanar als Grups Parlamentaris del Parlament de Catalunya que mostrin la seva oposició a aquest Avantprojecte.

Resultat del Ple:

À. Vega (ILFC), defensa de la moció. Remarca la importància de aprovar les parts per obrir el diàleg de la Generalitat amb els moviments socials

JA. Corchado (PSC): Diu que recolzen la moció, ataca el model de CiU, fa una defensa ideològica defensant la sanitat pública.

R. Cassà (ERC): Defensa el projecte del govern. Diu que defensen la sanitat pública. Defensen la Generalitat. Diu que no poden retirar una cosa que no s’ha presentat. Diu que si volen debat. Però ja hi han espais de debat. Diu que condicionem el resultat. Votaran en contra.

F. Jiménez (CiU): Recolzen la defensa d’ERC. Defensen models diferents. Diu que votaran en contra. Diu que la barregem coses amb temes nacionals, que s’ha de deixar treballar al Parlament.

R. Bernabé (ILFC): El que volem és diàleg. S’ha d’escoltar a la Marea Blanca. Si no hi ha diàleg el projecte naixerà coix. Cal començar amb debat. Els partits del govern responen a partidismes. Interpel·lem a que es faci debat i ens decep l’actitud. És absolutament normal que reaccionem les classes populars amb anticipació. Qui parla tant del dret del poble de Catalunya no pot ignorar el diàleg en temes com sanitat o educacions públiques.

JA. Corchado (PSC): Critica la situació del sistema sanitari, defensa el model públic i critica el govern de la Generalitat.

Votació: Sí: 7 (ILFC, PSC, CplF). No: 8  (CiU, ERC).

0 Opinions
Resultat ple municipal
7
8

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!