2
0
Vota!

9.- MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL IMAGINEM LES FRANQUESES EN COMÚ – ENTESA EN DEFENSA DE L’ACCÉS UNIVERSAL A LA UNIVERSITAT PÚBLICA.

Atès que les institucions han de treballar per fer real l'accés a la universitat, com a màxima expressió de l'ensenyament tècnic i professional. Tanmateix, els governs no mostren una clara disposició per fer-ho realitat, per això, el moviment estudiantil, conjuntament amb el Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes, ha iniciat una campanya de mobilitzacions per aconseguir la gratuïtat en l'accés a la universitat.

En conseqüència la moció proposa:

- Donar suport a les mobilitzacions del moviment estudiantil per una universitat gratuïta.

.- Instar al govern de la Generalitat a rebaixar un 30% les taxes universitàries i a igualar el preu dels Màsters als Graus per al curs vinent, tot avançant en la gratuïtat de l'educació superior, tal com demanen els sindicats i plataformes estudiantils.

 

Resultat del Ple:

Àlex Vega (ILFC)  Analitzem el context, en els pitjors anys de la crisi, les pujades de les taxes han estat bestials. Implica que ens estem carregant el futur del nostre país, estem prohibint a les classes treballadores poder accedir a la universitat. Atenció que en aquest any s'inclouran taxes a la formació professional. Totalment contraproduent el fet de no potenciar una bona mà d'obra formada. Àmbit estudiantil en lluita, moviment estudiantil amb plena unitat. Garantir un dret a l'accés a la universitat. Pujades sofertes des del 2011, es proposa establir un pla per arribar a la gratuïtat. Cal començar amb uns mínims, com per exemple un 30% de reducció. Demanem el recolzament dels grups que estiguin a favor de garantir l'accés a la universitat.
JS. Aguilera (PSC):  PSC vot a favor. Van presentar una moció al parlament per reduir les taxes un 30%.
Francesc Colomé (CIU): S'abstindran. Si no saps que una cosa costa diners el sistema es perverteix. El finançament que tenim és el que tenim.
Àngel Profitós (ERC). Han presentat una esmena. Modificar el percentatge del 30%.
Javier Alvarez (PP): Votarà a favor. Enten que la sanitat i l'educació a de ser gratuïta. Així mateix ho fem a les Franqueses amb els tallers i els cursos que s'organitzen.
Àlex Vega (ILFC): La nostra proposta no comporta retallar cap altra àrea, la proposta és incrementar els ingressos, la tindran al parlament de Catalunya. Res no és gratis, tothom paga el seus impostos per tenir-ho. No acceptarem l'esmena d'ERC perquè
hem parlat amb els promotors de la moció i és innegociable.

 

VOTACIÓ CIU ILFC PSC ERC CXF PP Total
A favor        X        X    X              X     X     15
En contra
Abstenció                            X                     2
 

0 Opinions
Resultat ple municipal
9
2

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!