2
2
Vota!

5.- MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL PARTIT DELS SOCIALISTES EN RELACIÓ A LA QUERELLA PRESENTADA PER LA FISCALIA GENERAL DE L’ESTAT CONTRA EL PRESIDENT I ALTRES MEMBRES DEL GOVERN DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA.

Catalunya està vivint una crisi econòmica i social sense precedents. A aquest fet s’uneix el problema de fons que pateix la societat catalana i la insatisfacció profunda d’amplis sectors de la població sobre l’actual relació entre Catalunya i Espanya.
La decepció que va suposar la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut després que el poble de Catalunya exercís el seu dret a decidir votant i aprovant-lo, s’ha vist agreujada per la percepció d’un tracte fiscal injust, l’erosió de l’autogovern causada per la política del govern del PP, i les incomprensions i els atacs soferts per elements tan essencials com la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre sistema educatiu.
Aquest malestar s’ha expressat de manera molt significativa en les diferents manifestacions demanant canvis profunds que permetin superar precisament aquest malestar i en l’exigència, cada vegada més creixent, d’exercir el Dret a Decidir del
poble de Catalunya.
Hem de lamentar, però, que davant d’aquest repte que és eminentment d’ordre polític, el govern espanyol hagi respost indicant a la Fiscalia General de l’Estat la presentació d’una querella contra el President de la Generalitat, la Vicepresidenta del Govern i la Consellera d’Ensenyament.
Per tot això, el grup del PSC Les Franqueses del Vallès, proposa al Ple del 18 desembre 2015 l'adopció dels següents
ACORDS:
1. Manifestar que tenim el convenciment que no hi ha cap solució viable a la greu crisi institucional actual que no passi pel diàleg, la negociació i el pacte com a condicions indispensables i prèvies a una solució estable que, ineludiblement,
haurà de ser sotmesa al vot ciutadà.
2. Rebutjar qualsevol intent d’exigència de responsabilitats en relació al procés participatiu del 9 de novembre, que se situa en la línia d’actuació del govern del PP de criminalització de les mobilitzacions ciutadanes i mostrar el suport de l’ajuntament de Les Franqueses del Vallès al President de la Generalitat, a la Vicepresidenta del Govern i a la Consellera d’Ensenyament
3. Comunicar aquest acord al President de la Generalitat, al President del Govern Espanyol, a la Mesa del Parlament de Catalunya i als seus grups parlamentaris, a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

0 Opinions
Resultat ple municipal
3
5
2

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!