6
0
Vota!

MOCIÓ D’URGÈNCIA DE FELICITACIÓ AL MUNICIPI DE LES FRANQUESES DEL VALLÈS PEL 9N I D’AUTOINCULPACIÓ EN LES CONSEQÜÈNCIES JURÍDIQUES.


Per primera vegada en la Història, el 9 de novembre de 2014 els catalans i les catalanes vam ser cridats pel Govern de la Generalitat a opinar sobre el futur polític del nostre país. Gràcies als més de 40.000 voluntaris i voluntàries, quan acabi aquest procés participatiu protagonitzat per l’esperança, el civisme i la democràcia, prop de 2 milions i mig de persones hauran acudit a les urnes.
Hem de lamentar, però, que el govern espanyol hagi respost atemptant contra la llibertat d’expressió fent ús d’armes morals, polítiques i jurídiques: el discurs de la por, la persecució a funcionaris i voluntaris, els recursos judicials que ha arribat fins a la presentació per part de la Fiscalia General de l’Estat d’una querella contra el president de la Generalitat Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament Irene Rigau per presumptes delictes de desobediència greu, prevaricació, malversació i usurpació de funcions.
A propòsit d’aquesta exposició, els grups municipals de Convergència i Unió, Esquerra Republicana de Catalunya,Les Franqueses Imagina, Convergència per les Franqueses, UPLF i el regidor no adscrit Ribalta proposen al Ple l’adopció dels següents
ACORDS:
Primer.- Felicitar al municipi de les Franqueses del Vallès per la jornada cívica i democràtica del 9 de novembre, agraint i destacant la feina de totes les persones que ho van fer possible i la valentia de les que hi van participar, en una clara esmena ciutadana a les impugnacions i amenaces de l’Estat espanyol.
Segon.- Constatar la voluntat de la majoria del poble de Catalunya de ser reconegut com a subjecte polític sobirà a tots els efectes i amb totes les conseqüències, tal com ho vam ser el dia 9 de novembre.
Tercer.- Demanar la dimissió de la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, que ha amenaçat ajuntaments, funcionaris i directors d’institut, tot condemnant l’actitud repressiva i retrògrada del govern espanyol en la seva negació persistent del dret a decidir dels catalans i les catalanes.
Quart.- Manifestar el rebuig a la querella presentada per la Fiscalia General de l’Estat contra el president de la  Generalitat de Catalunya Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament Irene Rigau.
Cinquè.- Que els regidors que votem a favor de la present moció vam participar activament en la celebració de la jornada del 9N, i per tant assumim totes les responsabilitats que se’n puguin derivar i admetem ser coautors de les accions que s’imputin al President de la Generalitat i altres membres del Govern derivades de l’organització i execució del citat procés democràtic.
Sisè.- Enviar aquesta moció al President de la Generalitat, al President del Govern Espanyol, a la Mesa del Parlament de Catalunya, a les entitats del Pacte local pel Dret a Decidir (si n’hi ha) i a la Fiscalia de Catalunya, i fer-la pública a través dels mitjans públics municipals.
Les Franqueses del Vallès, 26 de novembre de 2014

0 Opinions
Resultat ple municipal
6
4

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!