6
0
Vota!

10.- COMPROMÍS DEL MÓN LOCAL AMB LA CONSULTA DEL 9 DE NOVEMBRE DE 2014.

Com qualsevol altre poble del món, els catalans i catalanes tenim el dret a decidir el nostre futur en llibertat, un dret que està reconegut en els principals tractats internacionals. Un futur que s’emmiralla en un cultura, una llengua i unes tradicions pròpies avalades per segles i segles d’història que s’estronquen ara fa 300 anys, amb la Guerra de Successió i es materialitzen amb els Decrets de Nova Planta que aboleixen les constitucions catalanes i les institucions pròpies.
Una gran majoria social ens ha demostrat en els darrers anys que està a favor de l’autodeterminació i vol que  Catalunya esdevingui un país independent i que recuperi les llibertats perdudes. Un moviment transversal tant a nivell territorial com social i també políticament perquè es sustenta en l’essència de la democràcia o sigui que insta al govern a prendre decisions que representin a la majoria de ciutadans. Davant aquesta essència els partits polítics no s’hi poden girar d’esquena. Un moviment que ha optat per la via pacífica i pel diàleg, com no podria ser d’altra manera, i que respon
al genuí caràcter català, moderat però ferm en els seus objectius. Ara celebrem 5 anys de la primera consulta popular a Arenys de Munt, un fet que ens va fer adonar que aquesta via era possible, que hi havia molts catalans i catalanes que
estàvem disposats a tirar endavant i a mobilitzar-nos per visualitzar la força de les nostres inquietuds. La sentència del Tribunal Constitucional (2010) anul·lant part de l’articulat de l’Estatut d’Autonomia del 2006 votat pel poble de Catalunya i aprovat pel nostre Parlament va propiciar la primera manifestació multitudinària. N’han seguit d’altres. Vam omplir Barcelona el 2012, vam travessar Catalunya amb la Via Catalana el 2013 i aquest any hem tornar a demostrar al món l’envergadura del procés construint una V que des de la plaça de les Glòries s’ha estès per tot Barcelona. El president de la Generalitat de Catalunya, Hble. Sr. Artur Mas acaba de convocar una consulta per al dia 9 de novembre de 2014, una consulta que hem demanat i que ens hem compromès a tirar endavant els ajuntaments catalans de forma reiterada. Per tots aquests motius proposem els següents ACORDS:

1. Manifestar que Catalunya és una nació mil·lenària amb una llengua i una forma de vida pròpies en l’ordre social, econòmic, jurídic i polític i que tota nació té dret a la seva autodeterminació.
2. Mostrar el compromís de l’Ajuntament de LES FRANQUESES DEL VALLÈS amb la consulta del proper dia 9 de novembre de 2014 per decidir lliurement el futur de Catalunya dins l’exercici dels nostres drets democràtics recollits en els
principals tractats internacionals. El dret a l’auto determinació és un principi fonamental dels Drets Humans una qüestió que està recollida a la Carta de les Nacions Unides així com també al Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics.
3. Donar ple suport al president de la Generalitat de Catalunya en la convocatòria de la consulta dins el marc legal existent ja que respon a la voluntat majoritària del poble català.
4. Facilitar tots els recursos i les eines necessàries per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb el Departament competent del govern de la Generalitat de Catalunya.
5. Realitzar una crida a la ciutadania a participar-hi de manera activa, cívica i pacífica.
6. Comunicar aquest acord dintre el període de 5 dies al president de la Generalitat de Catalunya i a la presidenta del Parlament de Catalunya. També a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana
de Municipis (ACM) qui ho trametran de forma conjunta al president del govern espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al president de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu i al president de la Comissió Europea.

1 Opinions
Resultat ple municipal
7
1
3

Opinions

Crec que per coherència, el PP hauria de sortir del Govern de l'Ajuntament. O, si no vol sortir, l'haurien de treure.

gatamaula - 06-10-2014 18:26

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!