7
0
Vota!

MOCIÓ QUE PRESENTEN ELS GRUPS MUNICIPALS LES FRANQUESES IMAGINA I ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA CONTRA ELS BOMBARDEJOS D’ISRAEL SOBRE GAZA I EN SUPORT DEL POBLE PALESTÍ.

MOCIÓ QUE PRESENTEN AL PLE DE L’AJUNTAMENT DE LES FRANQUESES DEL VALLÈS ELS GRUPS MUNICIPALS DE LES FRANQUESES IMAGINA I ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA PER CONDEMNAR LA VIOLÈNCIA A LA FRANJA DE GAZA

 

El Govern d’Israel, de nou, està llançant un atac aeri, terrestre i marítim sobre la ciutat palestina de Gaza. L’operació, anomenada Marge Protector, ha deixat ja més de 600 morts i més de 3.500 ferits, entre els quals, i en la seva majoria, hi ha menors i població civil. També s’ha produït la fugida i desplaçament de més de 100.000 persones dins de Gaza.

 

A més, l’ús d’avions no tripulats, anomenats “drons”, per bombardejar habitatges als quals se’ls llança prèviament plamflets avisant de l’atac, no fa més que demostrar l’estat malaltís d’Israel cap a la població palestina. En definitiva, és evident que hi ha una operació premeditada d’atac a la població civil i de destrucció dels habitatges i les infraestructures civils.

 

Aquest atac es celebra pocs dies després  del 10è aniversari del dictamen emès pel Tribunal Internacional de Justícia de l’Haia sobre el Mur construït per Israel en els territoris ocupats de Palestina, Aquesta sentència, no vinculant, i la decisió d’Israel de no implementar-la és un dels símbols de la impunitat que la comunitat internacional permet a l’Estat d’Israel.

 

Avui, com llavors, la comunitat internacional calla novament en front de la massacre en marxa contra el poble palestí i d’aquesta nova violació per part d’Israel de la IV convenció de Ginebra, declarada vinculant dels països signataris. Creiem que aquest atac és una nova escalada en les polítiques d’apartheid que comet Israel contra el poble palestí i les massacres del 2008 i el 2012. Aquestes agressions en el seu dia van merèixer una tèbia condemna per part de les nostres institucions i laments per la tragèdia humanitària, adoptant una inacceptable equidistància entre un exèrcit ocupant i un poble ocupat i sota setge.

 

Des de totes les institucions, i concretament aquest ajuntament, ens hem posicionat contra els actes terroristes del govern sionista d’Israel dient prou i que ja n’hi ha prou de mirar cap a una altra banda. L’ONU no pot seguir fent cas omís a un estat, Palestina, considerat des de 2012 “Estat observador no membre” de l’organització mundial i havent reconegut el seu territori com sobirà. Ja n’hi ha prou que l’Estat espanyol, la UE i la resta de països segueixin permetent la sagnia amb que Israel sotmet a Palestina. L’ONU i els seus països membres, la comunitat internacional i la UE han de condemnar i fer els moviments necessaris per aturar aquests atacs que es produeixen sistemàticament contra la població palestina, fent ús de mesures totalment desproporcionades, fins i tot il·legals contra la població civil.

Els grups municipals de Les Franqueses Imagina i d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès demanen al Ple l’adopció dels següents

ACORDS:

Primer.- Condemnem qualsevol atac, vingui d’on vingui, contra la població civil.

Segon.- Demanem la intervenció urgent de la Comunitat Internacional per tal que pressioni el govern d’Israel perquè cessi l’ofensiva militar a Gaza.

Tercer.- Demanem la intervenció urgent de la Comunitat Internacional per tal que pressioni a Hammàs per tal que cessi el llançament de coets a territori israelià.

Quart.- Demanem a les parts que s’assegurin corredors d’ajuda humanitària que proporcionin els mitjans necessaris i urgents a Gaza per atendre els ferits i assistir la població.

Cinquè.- Condemnem l’ofensiva actual de l’exèrcit d’Israel a Gaza; una ofensiva del tot desproporcionada que castiga una població civil palestina que sobreviu encerclada en unes condicions extremadament precàries i sotmesa a una vulneració diària i sistemàtica dels seus drets fonamentals.

Sisè.- Condemnem el llançament de coets sobre la població civil israeliana per part de Hammàs.

Setè.- Rebutgem la política israeliana d’annexions continuades de territoris palestins i de construcció sistemàtica de nous assentaments en territoris ocupats de Cisjordània i Jerusalem Est, mentre es nega a aplicar les resolucions de l’ONU sobre la qüestió palestina.

Vuitè.- Donem suport a les mobilitzacions pacífiques i a totes les iniciatives que tant des de la societat civil de Catalunya, com d’Israel, com de Palestina, es duguin a terme a favor de la pau a la zona.

Novè.- El Ple municipal es solidaritza amb el poble palestí i condemna enèrgicament l’ús de la força de guerra israeliana contra la població civil a Gaza, així com en tots els territoris ocupats.

Desè.- Instem l’ONU, la comunitat internacional i la diplomàcia europea a intermediar per aturar immediatament aquesta massacre.

Onzè.- Manifestem el suport/adopció de mesures proposades en l’estratègia BDS (boicot, desinversió i sancions).

Dotzè.- Instem a la Cort Penal Internacional investigar els crims comesos durant l’operació militar.

Tretzè.- Reclamem a l’Estat espanyol que efectuï un embargament de la venda d’armament a Israel.

Catorzè.- Promoure la imposició immediata d’un embarg complert d’armes a Israel, Hammas i altres grups armats palestins amb l’objectiu d’evitar que les parts en conflicte portin a terme més violacions greus del dret internacional humanitari i dels drets humans.

Quinzè.- “Dur a terme una investigació sota el mandat de les Nacions Unides sobre les violacions perpetrades per totes les parts mentre es produeixin els atacs d’Israel contra la franja de Gaza, i continua el llançament indiscriminat de coets de grups armats palestins contra Israel”

Setzè.- Donar trasllat dels acords al president del govern espanyol, al president de la Generalitat de Catalunya, a l’ambaixador de l’Autoritat Nacional Palestina a Espanya, senyor Musa Amer Odeh, a l’ambaixador d’Israel, senyor Alon Bar, al secretari general de les Nacions Unides, senyor Ban Ki-moon, al president de la Comissió europea, senyor Jean-Claude Juncker, al president del Parlament europeu, senyor Martin Schulz, als grups parlamentaris del Congrés i del Parlament i a les entitats locals que treballen per la pau i la solidaritat i publicar-los a la web municipal.

Resultat ple municipal
10

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!