12
0
Vota!

MOCIÓ CONTRA L’APLICACIÓ DE LA LLEI ORGÀNICA PER A LA MILLORA DE LA QUALITAT EDUCATIVA (LOMQE).

TENINT EN COMPTE que La Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), coneguda també com la Llei Wert, és la culminació de tot un procés polític que, emparat per la Sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut, té com a objectiu trencar el model educatiu català. El sistema educatiu aplicat amb èxit a les nostres escoles, compta amb un amplíssim suport social i polític i ha aconseguit que ningú sigui discriminat a l'escola per la llengua que parla habitualment a casa. Alhora, fa possible que l'alumnat català, en acabar la seva escolaritat obligatòria, sigui competent en català, castellà i conegui una altra llengua estrangera.
ATÈS que la LOMQE entra en conflicte amb la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) aprovada per majoria en el Parlament de Catalunya. Aquesta llei envaeix les competències educatives que corresponen a la Generalitat, es basa en una concepciócentralista i autoritària de l'estat i no resol els problemes que avui té l'educació, 24 TENINT EN COMPTE que Somescola, plataforma que aglutina la major part de les entitats vinculades a l'àmbit educatiu del país, ha treballat i treballa intensament per defensar el nostre model d'escola i l'aplicació de la metodologia d'immersió quan la situació ho aconselli. Somescola denuncia ara que la situació a les escoles està arribant al límit. L'assetjament continuat al qual estan sotmeses per les contínues sentències dels diferents tribunals creen una situació de conflicte que dificulta notablement la seva activitat docent. Per tot això convoca les forces polítiques i a la societat en general a donar una resposta col·lectiva, contundent, democràtica i participativa en defensa del nostre model d'escola, que és garantia per al nostre futur nacional.

Primer.- REBUTJAR l’aplicació de la LOMQE i donar suport a la continuïtat del model lingüístic i curricular de l’escola catalana.
Segon.- DONAR SUPORT a Somescola en la mobilització festiva i reivindicativa que tindrà lloc el 14 de juny de 2014 a Barcelona en defensa de l’escola catalana i el dret a decidir el propi model educatiu.
Tercer.- TRASLLADAR aquest acord a Somescola.cat

0 Opinions
Resultat ple municipal
10
1

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!