0
0
Vota!

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL LES FRANQUESES IMAGINA PER L'ABOLICIÓ DE L'ÚS DE LES BALES DE GOMA .

ATÈS que els Països Catalans són dels pocs indrets europeus on la policia utilitza bales de goma en manifestacions i esdeveniments públics.
ATÈS que la dotació de projectils de goma dels Mossos d’Esquadra, d’un pes de 90gr. i capaços d’arribar a una  velocitat de més de 200m/s (més de 720 km/hora) són considerats pel protocol tècnic intern com a armes “less-letal”, és a dir, “menys letals”.
L’evidència, però, demostra que poden causar danys permanents als òrgans vitals i, a més, són difícilment  controlables.
ATÈS que, limitant-nos a un sol exemple, i deixant de banda altres tipus de lesions, a l’estat espanyol són 23 les persones que han perdut un ull des de 1990 fins avui, a causa d’aquests projectils. Per tant, el terme “menys let
al” ha de ser definitivament considerat inadequat perquè, donat el potencial destructiu d’aquestes armes, no garanteix laseguretat dels ciutadans, sinó que esdevé un risc.
ATÈS que, fa sols dos anys a la ciutat de Barcelona tres nois van perdre l’ull a causa de l’impacte d’una bala de goma. Un altre va estar ingressat a l’UCI durant una setmana, amb un traumatisme cardiopulmonar, tement per la seva vida. El juliol d’aquest any passat un altre noi va perdre l’ull dret. A aquests casos s’hi afegeixen ferits greus en diferents parts del cos – pit, mandíbula, orella, cames, etc –, fet que ens porta a la conclusió que cada vegada que es disparen aquestes
bales de goma causen afectats greus.

Primer.-
DEMANAR al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio del Interior del govern de l’Estat espanyol, l’abolició de l’ús de bales de goma per part de les forces i cossos de seguretat de la Generalitat de Catalunya de l’Estat espanyol, tal com ha succeït en altres països europeus.
Segon.-
TRASLLADAR
aquest acord al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, als diversos grups parlamentaris que conformen l’actual Parlament de Catalunya, al Govern de l’estat espanyol, al Ministerio del Interior del govern de l’Estat espanyol, i al Col·lectiu promotor de la iniciativa Stop Bales de Goma!. Així mateix informar d’aquest acord a tots els veïns i veïnes de les Franqueses del Vallès mitjançant els mitjans de comunicació municipals.

0 Opinions
Resultat ple municipal
10
1

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!