0
1
Vota!

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL CONVERGÈNCIA PER LES FRANQUESES DE SUPORT A LA VAGA DE FAM PER LA LLENGU A QUE DES DE L'ASSOCIACIÓ JUBILATS PER MALLORCA ESTÀ DUENT A TERME JAUME BONET MOLL .

L’associació Jubilats per Mallorca ha dut a terme, des del dia 1 de març de 2012, una vaga de fam per la nostra llengua, protagonitzada per membres de la seva directiva, inicialment per en Jaume Bonet Moll i continuada per en Tomeu Amengual.
El Casal Cultural de Can Alcover de Palma va ser el lloc triat pel desenvolupament d’aquesta iniciativa; un lloc carregat de simbolisme per haver estat la casa on visqué el nostre estimat poeta Joan Alcover, autor del poema “La balanguera” que actualment és l’himne oficial de Mallorca.
Aquesta mesura de protesta tan valenta va ser presa per defensar la llengua catalana dels abusos que rep per part del govern Balear, ja que està perpetuant l’atac més radical des de la instauració de la dictadura feixista del general Franco contra la llengua pròpia de les Illes Balears i Pitiüses.
L’objectiu de la vaga de fam era aconseguir que els parlamentaris del Partit Popular no votessin a favor de la modificació de la Llei de Funció Pública, una modificació que intenta desprestigiar i minoritzar la llengua catalana, deixant-la com a llengua de segona categoria, amb mesures com la de convertir-la en un mèrit i no en un requisit. Per tant, aquesta modificació vulnera la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, que va esser aprovada per unanimitat al Congrés dels Diputats de Madrid i que forma part dels Drets Humans.
El coratge i la força de voluntat d’aquest grup de jubilats encapçalats per Jaume Bonet Moll i Tomeu Amengual han estat un gran exemple per a tots nosaltres.
ATÈS que el senyor Bonet va haver de suspendre la v aga de fam per raons mèdiques i que la mateixa va ser continuada pel senyor Tomeu Amengual, des del dia 26 de març i que també va haver de suspendre per raons mèdiques el dia 10 d’abril de 2012. ATÈS que govern balear, el dia 16 de març de 2012, va aprovar, gràcies a la seva majoria absoluta a la cambra balear, el referit projecte de modificació de la Llei de la funció pública.

Primer.-
DONAR ple suport a la vaga de fam per la llengua catalana realitzada per l’associació Jubilats per Mallorca que han dut a terme Jaume Bonet Moll i Tomeu Amengual al Casal Cultural de Can Alcover de Palma, des de l’1 de març de 2012 i fins el 10 d’abril de 2012.
Segon.-
INSTAR al President del Govern Balear, José Ramón Bauzá Díaz, a deixar sense efectes la modificació de la Llei de Funció Pública per vulnerar la Declaració Universal dels Drets Lingüístics i per atemptar contra els drets dels catalanoparlantsreconeguts a l’Estatut d’Autonomia.

0 Opinions
Resultat ple municipal
11

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!