0
0
Vota!

MOCIÓ DEL GRUP MUNICIPAL PLATAFORMA PER CATALUNYA DE DECLARACIÓ DE CONDEMNA A L'ABLACIÓ GENITAL FEMENINA .

ATÈS que el passat dia 8 de març es va celebrar el Dia Internacional de la Dona i que el passat 6 de febrer es va celebrar a tot el món el Dia Internacional de la Tolerància Zero a l’Ablació.
ATÈS que segons UNICEF la mutilació genital femenina afecta a més de 140 milions de nenes i dones a tot el planeta i que cada minut cinc nenes son sotmeses a una ablació al món i que cada any més de tres milions de nenes tenen el risc de sofrir la cruel mutilació del clítoris i que és encara una pràctica que es continua practicant actualment a 26 països africans i a alguns d’Àsia.
ATÈS que experts de la Universitat Autònoma de Barcelona creuen que prop de 10.000 nenes poden estar en risc de sofrir una ablació a Espanya i que els Mossos d’Esquadra han intervingut en 36 casos de nenes a Catalunya que estaven en risc de sofrir una ablació, segons les xifres del 2011 de la Conseller ia d’Interior.
ATÈS que a la immensa majoria dels casos de residents a fora de l’Àfrica es tracta de menors que sovint viatgen als seus països d’origen per practicar la mutilació, sobretot en èpoques de vacances escolars.
ATÈS que a Espanya la primera sentència contra uns pares responsables de l’ablació de la seva filla va ser el passat mes de novembre a un a parella originària de Gàmbia que viu a la província de Terol i que va ser condemnada només a sis anys de presó pel pare i de dos per la mare, ja que la mutilació genital femenina tan sols està penalitzada a Espanya amb entre sis i dotze anys de presó.
ATÈS que l'ablació genital femenina causa segons l’OMS danys irreparables, ja que pot implicar la mort de la nena per col·lapse hemorràgic o per col·lapse neurogènic a causa de l'intens dolor i el traumatisme, així com infeccions agudes i septicèmia. Moltes nenes entren en un estat de col·lapse induït per l'intens dolor, el trauma psicològic i l'esgotament a causa dels crits.
I ATÈS que la mutilació del clítoris és a dia d’avu i una de les pràctiques més salvatges de violència de gènere i que és un atemptat a la ll ibertat sexual de la dona.

Primer.-
CONDEMNAR rotundament l’aberrant i denigrant pràctica de l’ablació de clítoris a tot el planeta.
Segon.-
INSTAR tant al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya com al Ministeri de l’Interior de l’Estat espanyol a què destini els recursos econòmics i humans necessaris per tal de lluitar contra la terrible pràctica de la mutilació genital, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat espanyol i als països on es costum l’ablació, intentant assolir acords exclusius amb les autoritats dels països d’origen de les famílies amb nenes en perill de sofrir una mutilació genital.
Tercer.-
INSTAR al Ministeri de Justícia del govern de l’Estat espanyol a que endureixi les penes per delicte d’ablació del clítoris a fi de dissuadir amb més fermesa a totes aquelles persones que tinguin la intenció de practicar tal atrocitat a menors  indefenses.
Quart.-
Que l’Ajuntament elabori un Protocol Municipal per a la Prevenció i l’Actuació Contra la Mutilació Genital Femenina, en col·laboració amb centres educatius de la vila, els cossos de seguretat, els centres d’assistència primària de salut i l’hospital comarcal

0 Opinions
Resultat ple municipal
1
7
3

Opinions

Encara no hi ha cap opinió, digues la teva!

Dona la teva opinió

Registra't per poder opinar!