Preguntes més freqüents

Qui hi ha darrere d'aquest projecte?

Si la pregunta és qui ha fet tot això, la resposta és que la idea original és dels Indignats i Indignades de Cardedeu. Si la pregunta és qui forma part d'aquest web, la resposta és la gent que la visita i la fa servir. En el cas dels Plens de les Franqueses del Vallès, membres de Les Franqueses Imagina tenen cura del seu manteniment, a donar d'alta els Plens i a vetllar pel bon funcionament del web, però qui dóna vida al projecte són els usuaris.

Com va sorgir la idea?

La idea va sorgir després de comprovar que el funcionament dels Plens municipals és poc àgil i transparent. Poc àgil perque hi ha massa protocol i les preguntes que es fan es solen respondre en el següent ple... i ara es fan cada dos mesos! Realment, a l'era d'Internet cal esperar tant? I poc transparent perque els texts de les mocions, propostes, ordenances,... no arriben a la ciutadania o és molt complicat d'accedir.

Pels motius anteriors i perque:

 • és complicat saber que s'ha votat en cada ple i quin ha sigut el seu resultat
 • no és facil fer el seguiment de la feina de cada partit
 • el poble te dret a expressar la seva opinió sobre allò que li afecta
 • és perfectament viable tecnicament tenir mecanismes de participació directa

Varem decidir tirar endavant aquest experiment/projecte per demostrar que és possible aprofundir en la democracia, que aquesta no s'ha de limitar a votar cada quatre anys i després a callar. Que el poble te dret a fiscalitzar la feina dels seus representants i a contradir i/o esmenar aquelles decisions que vagin en contra dels seus interessos.

Per a que serveix?

Basicament serveix per dues coses: com a eina de consulta i com a lloc on expressar la teva opinió sobre el que es decideix als plens municipals.

La idea és que d'una manera fàcil i el més objectiva possible, trobis tota la informació sobre els plens municipals, per exemple:

 • els punts tractats a cada ple
 • que ha votat cada partit en cada moció o proposta
 • quin a sigut el resultat de cada votació
 • consultar l'activitat dels partits
 • cercar per categories/etiquetes aquells temes que puguin ser del teu interés
 • ...

I també que puguis:

 • votar a favor o en contra dels punts que es tracten als plens
 • donar la teva opinió i debatre amb altres usuaris
 • contrastar el que votes amb el que es decideix al ple

En serio? Puc votar?

Si, només has de fer click en els botons que trobaràs en cada punt de l'ordre del dia.

Fes servir el botó per votar favorablement o el botó si estas en desacord.

Doncs no puc votar...

Potser ja vas votar anteriorment o s'ha sobrepassat el límit de vots anònims permesos. Si no havies votat i vols dir la teva t'hauràs de registrar.

Tampoc puc donar la meva opinió als comentaris

No es permeten comentaris anònims, per fer-ho t'hauràs de registrar.

Perque surt amagat el resultat de la votació del ple?

Surt amagat per dos motius: per no tenir una página excessivament llarga i sobrecarregada d'informació i, el més important, que puguis votar sense sentir-te condicionat pel que han votat aquells partits que són propers a la teva ideologia o manera de pensar.

La curiositat et farà mirar el resultat, ho sabem, pero és important que votis informan-te pel teu compte sense mirar el resultat

Que és tot el grup de paraules que hi ha a la dreta?

Es diu núvol d'etiquetes, en anglés tag cloud. Cada punt de l'ordre del dia s'etiqueta amb una serie de paraules per descriure de manera resumida de que va. També serveix per poder veure tots els punts on es va tractar un tema concret.

És en definitiva una manera d'organitzar la informació i fer que sigui més fàcil de consultar.

He vist que puc accedir amb el meu compte de Facebook. Com funciona?

Simplement fés click al butó i segueix les instruccions. Facebook et demanarà que ens donis permís per accedir a la informació del teu perfil. No et preocupis, només agafarem el te nom de pila. No agafarem cap més dada personal teva de Facebook ni la teva llista d'amics ni tampoc publicarem coses al teu mur.

Respectem i respectarem la teva privacitat

Tornant al tema de la web. Algunes votacions no hem quadren amb el nombre de regidors...

A vegades hi han baixes als plens i no poden anar tots els regidors, per aquest motiu la suma de vots no quadra amb el nombre de regidors el·lectes.

També pot ser que es tracti d'un error, si és així avisa'ns!!

Alguns punts només tenen el titol i prou, a que es deu?

Normalment, l'ajuntament penja l'acta a la web setmanes o mesos després de cada ple. L'acta sol contenir el text de cada moció i/o proposta, nosaltres agafem la informació d'allà si els partits no ens la proporciona.

Seria un bon exercici de transparència que aquesta informació fos accessible alhora que es publica l'ordre del dia de cada ple.

M'agradaria fer això en el meu poble, puc?

Es clar que si! El projecte l'hem anomenat OpenPlenary i l'hem alliberat com a software lliure amb llicència de domini públic GNU/GPL.

Pots descarregar-te el codi font, adaptar-ho a les teves necessitats i col·laborar per millorar-lo.